Blenior krema i trake za depilaciju

Blenior krema za depilaciju dolazi u tubi od 125 ml. Na ambalaži piše da je za normalnu kožu. Da napomenem da ima Blenior ima i sensitive liniju o kojoj ćete moći pročitati moje mišljenje u nastavku teksta. Zona na koju nanosite ovu kremu treba da bude suha i čista. U kutiji osim tube dobije se i plastična špatulica čija jedna strana služi da bolje razmažete kremu, a druga da je otklonite nakon vremena propisanog na upustvu. Ovu kremu držite 6 minuta.

Krema je bijele boje i veoma je važno da je nanesete u malo debljem sloju. Prvi put sam je štedila i dobila polovičan rezultat. Naime, ostalo mi je dlačica, pogotovo na dijelu ispod koljena. Nakon toga sam je namazala tako da se namazano područje baš bijelilo i rezultat je bio fantastičan. Ima karakterističan miris ruže koji mi se dopao i koji se zadržava jako dugo. Ponutkana prijašnjim iskustvom (većina krema ove namjene je mirisala užasno) malo sam se i plašila kakav me miris čeka u tubi. Sve u svemu, baš sam prijatno iznenađena.

Dan prije depilacije uradite alergijski test. Molim vas, nemojte ovo nikad preskakati. Nanesite malu količinu kreme na nogu. Ovaj proizvod nemojte koristiti ako imate bilo kakve povrede (bubuljice, ranice). Moja koža je jako osjetljiva i uprkos tome krema za depilaciju za normalnu kožu se pokazala kao savršen izbor. Nakon depilacije sam nanijela hidrolat lavande (uvijek ga nanosim nakon depilacije).

Blenior sensitive krema za depilaciju

Dolazi u tubi od 100 ml. Koristi se identično kao i Blenior krema za normalnu kožu. Namijenjena je osobama koje imaju osjetljivu kožu. I ja sam ponosna vlasnica osjetljive kože. Ima karakterističan miris bagrema i dosta je jača po mirisu od one za normalnu kožu.

Mjesec dana sam naizmjenično koristila ove dvije kreme. Rezultat i jedne i druge je kod mene bio isti. Nisu mi izavale iritacije, crvenilo ni svrbež. Uvijek sam poštovala pravilo držanja 6 minuta. Prije sam koristila britvicu za depilaciju, osim par izleta sa kremom čiji mi je miris bio užasan prošle godine, ali nakon ovih krema ne planiram se vraćati britvici i posjekotinama. Kao što rekoh moja koža je osjetljiva i sve do sada mi je izazivalo u najmamnju ruku crvenilo. Ove kreme su jednostavne za korištenje i nema onog čuvenog „zebra efekta“ koji je karakterističan kod korištenja brijača, ono kada se promaši čitav red dlačica, pogotovo na potkoljenici sa zadnje strane.

Blenior trake sa hladnim voskom

Idealne su za one osobe nemaju mnogo vremena. Kreme koje sam opisala se koriste dva puta sedmično ako želimo glatku kožu. Kreme sam koristila čitav maj. Sa trakicama sam počela prvog juna. Ove trake se mogu koristiti i na licu. Velike trake se koriste za noge i dođe ih dvadeset komada u pakovanju. Osim ovih dvadeset komada velikih traka, pakovanje sadrži i osam komada traka za bikini zonu, osam komada za lice (male trake) i pet paketića postdepilacijskih maramica.

Koža treba da bude čista i suha. Polako odlijepite traku od zaštitne folije, zalijepite na dio s kojeg želite ukloniti dlačice, zategnete kožu i povučete traku u smijeru suprotnom od rasta dlačica. Trakicu koristite dok ne izgubi moć ljepljivosti. Nakon depilacije očistite kožu post-depilacijskom maramicom.

Sastav hladnog voska mi je mnogo bolji od sastava krema za depilaciju. Korištenje traka mi je bilo malo neugodno samo u zoni pazuha, zato što sam baš škakljiva i ne trpim bol na tom području. Na ostalim dijelovima sam veoma brzo prevazišla taj osjećaj čupanja. Koža je nakon korištenja traka bila crvena par sati, ali ništa strašno. Crvenilo se do sutra povuklo, a koža je bila veoma glatka i sjajna. Proizvođač obećava glatkoću do četiri sedmice u što i vjerujem. Trakice su formulisane za normalnu do osjetljivu kožu i meni nisu izazvale nikakvu iritaciju.

I na kraju, šta god da odaberete od navedenog, budite sigurni da ćete biti zadovoljni. Trakice su dugotrajnije i malo bolnije rješenje, ali kada izračunate da ste mirni skoro mjesec dana, žrtva se isplati. Za one koji ne vole bol, tu su svakako kreme koje za samo šest minuta presude dlačicama.

Naredni post je o Remove Hair Removal kremi i hladnom vosku za depilaciju.

Objavio

rapunzelstar1

Ja sam jedna zlatokosa bosanka koja je odlučila opisati svoje djetinjstvo, uspone i padove i sve ono što me život naučio kroz priče. Tu sam da motivišem, nasmijem do suza, a ponekad i rasplačem. Moje priče su istinte jer pored ovoliko istine nemam kad da izmišljam, a i kad izmislim to će biti istina jer sam ja izmislila. Ostalo što vas zanima o meni pročitajte u pričama!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s