Remove sprej, vosak i krema za depilaciju

Remove proizvodi o kojima možete pročitati u nastavku teksta su: pred-depilacijski sprej, hladni vosak za depilaciju i krema za depilaciju.

Remove pred-depilacijski sprej

Pred-depilacijski sprej dolazi u plastičnoj ambalaži od 75 ml i bezbojan je. Ne sadrži parabene niti mineralna ulja. Za pojedinačno nanošenje potrebna je veoma mala količina spreja i lako se razmazuje. Nanosi se na željena područja pred samu depilaciju, lako se apsorbuje i ne izaziva ljepljivi ili masni osjećaj na koži. Sadrži prirodni antibiotik i omogućava bezbolan proces depilacije. Ja sam ga koristila pred depilaciju hladnim voskom i ovo je prvi put da nakon depilacije uopšte nisam imala crvenilo niti osip. Nakon ovoga testirala sam ga i pred depilaciju britvicom. Meni britvica uvijek izrazi crvene tačkice koje predstavljaju mjesto na kojem je bila dlaka i te tačkice budu vidljive sve dok dlaka ne naraste dovoljno da je popuni. Nakon brijanja sprej+britvica, ovih tačkica nije bilo. Osim navedenog, svaka britvica bez obzira na cijenu, mi izazove posjekotine i crvenilo. Nakon ovog spreja svega toga nije bilo. Savršen je za osobe koje se depiliraju u zadnji trenutak i mogu biti bez bojazni od crvenila, osipa, posjekotina i drugih nus pojava depilacije. Koristim ga mjesec dana i potrošila sam tek neznatnu količinu, tako da se ulaganje u ovaj sprej svakako isplati.

Cijena spreja: 7.60 KM

Remove hladni vosak za depilaciju

Remove hladni vosak za depilaciju dolazi u ambalaži od 100 ml, a ambalažu krasi roll on aplikator koji omogućava jednostavno nanošenje proizvoda u tankom sloju. Pakovanje sadrži i papir za depilaciju. Ovaj proizvod kao glavni sastojak ima pčelinji vosak i ne sadrži šećer, parabene niti mineralna ulja i prijatnog je i blagog mirisa. Idealan je za dlake tanke do srednje debljine. Ima svijetlo zelenkastu boju koja blago naginje na žutu i ne farba kožu. Nisam koristila hladni vosak bez spreja za depilaciju tako da vam o tome ne mogu napisati utisak, ali sprej i ovaj vosak zajedno su mi veoma brzo postali jedna od najomiljenijih metoda za depilaciju. Tek nakon tri sedmice sam primijetila mjestimični rast dlaka, tako da možete biti sigurni da će vam ovi proizvodi trajati jako, jako dugo.

Remove krema za depilaciju

Remove krema za depilaciju je namijenjena za normalnu kožu i dolazi u plastičnoj ambalaži od 100 ml. Uz kremu dolazi i plastična špatulica koja je sa jedne strane konstruisana da omogući lakše nanošenje proizvoda, a sa druge strane da ukloni dlačice nakon minutaže propisane na upustvu. Krema je bijele boje, prijatnog mirisa, veoma lako oksidira i promijeni boju u karmel smeđu tako da vas to ne zbuni. Krema se nanese na čistu kožu u tankom sloju i nakon šest minuta se otkloni špatulicom. Može se koristiti na svim dijelovima tijela osim lica. Nakon korištenja kreme, koža se opere toplom vodom. Prije ove kreme nisam nanosila sprej za depilaciju-jer je napomenuto da krema ide na čistu kožu, a depilacija kremama je svakako i bezbolna tako da sprej svakako ne bi vršio svoju funkciju. Iako je ova krema namijenjena za normalnu kožu, a moja koža je osjetljiva, nije mi izazvala iritacije.

Krema ili vosak?

Obadvoje, ovisno o tome kakve rezultate želite.

Objavio

rapunzelstar1

Ja sam jedna zlatokosa bosanka koja je odlučila opisati svoje djetinjstvo, uspone i padove i sve ono što me život naučio kroz priče. Tu sam da motivišem, nasmijem do suza, a ponekad i rasplačem. Moje priče su istinte jer pored ovoliko istine nemam kad da izmišljam, a i kad izmislim to će biti istina jer sam ja izmislila. Ostalo što vas zanima o meni pročitajte u pričama!

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s